Σήμερα είναι ....

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

2η ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ ΣΤΗ ΓΕΡΑ

Φίλες και φίλοι
Ο «Παγγεραγωτικός» Πολιτιστικός Σύλλογος ξεκινά το φετινό καλοκαίρι τις εκδηλώσεις του με την παλλεσβιακής εμβέλειας «2η Ποδηλατάδα στη Γέρα», με σκοπό να προσφέρουμε κίνητρα για περισσότερη υγεία αλλά και επαφή με το φυσικό περιβάλλον τις ομορφιές της Γέρας και του κόλπου της. Παράλληλα θέλουμε να τονίσουμε την ασφαλή οδήγηση με ποδήλατο και εφαρμογή των κανόνων της κυκλοφοριακής αγωγής.
Για τους λόγους αυτούς, σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στην ποδηλατάδα μαζί με τα παιδιά σας, για να πετύχουμε στους στόχους μας περισσότερο.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Ο «ΠΑΓΓΕΡΑΓΩΤΙΚΟΣ» Πολιτιστικός Σύλλογος Γέρας, στις 15 Ιουλίου 2009 διοργανώνει την 2η Ποδηλατάδα στη Γέρα με τους πιο κάτω ειδικούς όρους:
Ø Τόπος τέλεσης ποδηλατάδας: Περιοχή Δήμου Γέρας
Ø Εκκίνηση-Τερματισμός: Ανεμόμυλος κόλπου Γέρας, Πέραμα.
Ø Μήκος διαδρομής: 20 χλμ. (βλέπε σκαρίφημα διαδρομής)

Όροι Συμμετοχής: Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους, αλλά με προσωπική ευθύνη των συμμετεχόντων.
Ο διοργανωτής σύλλογος δεν έχει καμία ευθύνη για τυχόν φθορά αθλητικού υλικού ή ατυχήματος.
Ασφάλεια ποδηλατάδας: Κατά τη διάρκεια της ποδηλατάδας θα ακολουθεί τους συμμετέχοντες το αυτοκίνητο του ΕΚΑΒ, παράλληλα δε θα παρευρίσκεται και ομάδα από δύο γιατρούς, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περίπτωση άμεσης ανάγκης.
Τροχονόμοι, Λιμενικοί και ομάδα εθελοντών θα προσφέρουν την βοήθειά τους για την ασφαλή και ομαλή κυκλοφορία των ποδηλάτων στους δρόμους της Γέρας.
Υπηρεσίες: Στην περιοχή του Ανεμόμυλου θα υπάρχει γραμματειακή υποστήριξη για να δέχεται δηλώσεις συμμετοχής από τις 5.00 μ.μ. έως 6.00 μ.μ. Εκεί θα τους δοθεί αριθμός συμμετοχής ούτως ώστε να θεωρηθεί η συμμετοχή τους έγκυρη.(δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στο site του συλλόγου στη διεύθυνση http://www.pageragotikos.gr/ ).
Σε όλη τη διαδρομή θα υπάρχουν έξι σημεία, όπου θα μπορούν οι συμμετέχοντες να εφοδιάζονται με νερό (βλέπε εικονίδιο, με την ομπρέλα, στο σκαρίφημα).
Ηλικία συμμετεχόντων:
Ø Στην ποδηλατάδα μπορούν να πάρουν μέρος άτομα από 10 έως 65 χρόνων.
Ø Τα άτομα κάτω των 12 ετών πρέπει να έχουν την συνοδεία των γονέων ή κηδεμόνων τους.
Ø Από 12 έως 16 ετών πρέπει να έχουν την δήλωση συμμετοχής τους υπογεγραμμένη από τον γονέα ή κηδεμόνα.

Η ποδηλατάδα, θα έχει και αγωνιστικό μέρος για τους αθλητές-ποδηλάτες, άνω των 18 ετών, που θα συναγωνιστούν, πέρα από την βόλτα με το ποδήλατο. Εκκίνηση θα δοθεί πρώτα για τους Διαγωνιζόμενους Αθλητές και μετά θα ξεκινήσει η Ποδηλατάδα-βόλτα- που δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και δεν πρέπει να γίνονται επικίνδυνες προσπεράσεις κατά την διαδρομή της. Στους τρεις πρώτους νικητές του αγωνιστικού μέρους θα δοθούν κύπελλα και μετάλλια, καθώς και μία στολή ποδηλάτη στον 1ο νικητή, ένα κράνος στο 2ο νικητή και ένα ζευγάρι γάντια στον 30 νικητή. Σε τους ποδηλάτες όλους θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής στην «2η Ποδηλατάδα στη Γέρα» μετά τον τερματισμό στον Ανεμόμυλο.
Χορηγοί της εκδήλωσης:
Ø Μεγάλος χορηγός: Δήμος Γέρας.
Ø Αθλητικός Οργανισμός Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ν. Λέσβου.
Ø Βασίλης Ανδριώτης, κατάστημα αθλητικών ειδών, Παπάδος Γέρα.



Υπεύθυνοι Διοργάνωσης: Γεώργιος Ζορμπάς,
Πρόεδρος Συλλόγου

Συντονιστική Επιτροπή: Ευστράτιος Φωτεινός
Καθ. Φυσικής Αγωγής
Ξενοφών Χαραλαμπής
Καθ. Φυσικής Αγωγής
Πατήρ-Νικόλαος Καστρινός,
Παναγιώτης Κατσαβέλλης
Παναγιώτης Ζορμπάς
Καθ. Φυσικής Αγωγής
Δημοτικός Σύμβουλος
Υπ. Αθλητικού τομέα Δήμου


ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ
Ø Την παραμονή της ποδηλατάδας θα πρέπει να αποφύγετε τις έντονες σωματικές προσπάθειες και την πολυφαγία, ενώ το βράδυ θα πρέπει να κοιμηθείτε νωρίς, για να έχετε δυνάμεις κατά την διάρκειά της διαδρομής.
Ø Η αθλητική σας περιβολή δεν πρέπει να σας ενοχλεί και να σας πιέζει.
Ø Μην λάβετε μέρος όσοι έχετε πρόβλημα με την υγεία σας. (Καρδιακά-έντονα αναπνευστικά κ.ά.)
Ø Πριν την εκκίνηση δώστε μεγάλη προσοχή στις οδηγίες της οργανωτικής επιτροπής.
Ø Να γίνει έλεγχος των φρένων και των ελαστικών.
Ø Κάνετε σωστή κατανομή δυνάμεων σ’ όλη τη διαδρομή, μην ξοδεύετε τις δυνάμεις σας στην αρχή, κρατήστε στο μεγαλύτερο μέρος της απόστασης, ένα σχετικά σταθερό ρυθμό και απολαύστε τη βόλτα με το ποδήλατο θαυμάζοντας τις ομορφιές της διαδρομής και την υπέροχη θέα του κόλπου, από διαφορετικά σημεία της περιοχής της Γέρας.
Ø Για όσους θέλουν να ζήσουν αυτή την εμπειρία αλλά δεν έχουν ποδήλατο, θα έχουν την δυνατότητα να ενοικιάσουν, με € 5.00, από το χώρο της εκκίνησης, στον Ανεμόμυλο, αρκεί να το γνωρίζει η οργανωτική επιτροπή μία ημέρα νωρίτερα.
Ø Αποφύγετε τις πολλαπλές και απότομες αυξομειώσεις, προσπεράσεις. Κρατάτε απόσταση από τον μπροστινό ποδηλάτη και να ελέγχετε συχνά την αποτελεσματικότητα των φρένων και την συμπεριφορά των ελαστικών τόσο στην άσφαλτο όσο και στο χώμα.
Ø Αν νιώσετε ζάλη, τάση για εμετό, πόνο στο στήθος ή έντονη δύσπνοια, διακόψτε αμέσως την προσπάθειά σας και απευθυνθείτε στον σταθμό Α΄ Βοηθειών ή στους γιατρούς που θα ακολουθούν σ’ όλη την διαδρομή.
Ø Όλοι οι ποδηλάτες, με βάση των αριθμό συμμετοχής της δήλωσής τους, θα λάβουν μέρος σε κλήρωση ενός ποδηλάτου, μετά τον τέλος της ποδηλατάδας.
Καλή διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: